İftarda Nasıl Beslenmeliyiz?

Orucunuzu ilk önce 1 bardak su ve 1 hurma ile açabilirsiniz.

Bir kase çorbadan sonra hazımsızlık, reflü, şişkinlik, kan şekerinin birden yükselmesi gibi şikayetlerin oluşmaması için masadan 10-15 dakika kadar uzaklaşıyoruz.

Daha sonra etli sebze yemeği, et/tavuk (pişirme yöntemi fırın, ızgara veya haşlama olmalıdır.) tüketebilirsiniz.

Ekmeğinizi tam buğday, kepek veya çavdar olarak tüketmelisiniz. Ramazan diyerek pide yemek  istiyorsanız 1 avuç ölçüsünde tercih edebilirsiniz.

1 su bardağı yoğurt veya bu yoğurttan yapılmış ayran veya cacık yemeklerinizin yanında tüketime uygundur.

1 dilim pide veya ekmek yerine 3 yemek kaşığı bulgur pilavı veya makarna yiyebilirsiniz. Sonrasında tabiki tatlı isteğiniz olacaktır. Bu yüzden haftada iki kez sütlü tatlılar (muhallebi, güllaç) veya 2 top dondurma tercih edebilirsiniz. Diğer günlerde ise 2 hurma tarçınlı süt veya 1 yaş meyve tarçınlı süt tercih etmelisiniz.

Gece mutlaka bir bardak yeşil çay tüketmelisiniz. İftardan sahura 2-3 litre su tüketimi vücudunuzdaki su kaybı için çok önemlidir.