Kalp Dostu Besinler
BALIK: İçerdiği omega 3’ten dolayı haftada 2-3 kez tüketilmesi gereken bir besindir. Omega 3 yüksek antioksidan kaynağıdır. Balık protein, B6, B12 vitamini, selenyum ve demir içerir. Kalp sağlığınız için bol bol yiyebilirsiniz.
SARIMSAK: A, B1, C vitamini ve çinko içerir. Kardiyovasküler sistemi güçlendirir. Kolesterol ve trigliserit seviyelerinin düşürülmesinde etkilidir.
CEVİZ, FINDIK: Yüksek antioksidan özelliği olan omega 3, E vitamini ve posa içerir. Gönül rahatlığıyla ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz.
YULAF, ÇAVDAR, TAM BUĞDAY UNU: B ve E vitamini içerirler. Kolesterol düşmanlarıdır. Kolesterol vücuttan uzaklaşmasına yardımcıdırlar.
YEŞİL ÇAY: Polifenol içeriği sayesinde iyi bir antioksidandır ve kalp hastalıklarının önlenmesinde etkilidir. Siyah çay ve kahve yerine yeşil çay tüketmelisiniz.
DOMATES, KARPUZ: Antioksidan özelliği yüksek olan likopen içermesi dolayısıyla kalp damar sağlığını korur.
ELMA: İçerdiği pektin lifi sayesinde kolesterolün düşürülmesinde yardımcıdır.
KETEN TOHUMU: Potasyum, posa, omega 3 ve doymamış ya asitleri içeriğinden dolayı kalp hastalıklarına karşı korur. Her gün 1 yemek kaşığı keten tohumu çorba, salata, yoğurt, süt gibi besinlere katılarak tüketilebilir.
ZEYTİNYAĞI: Omega 3 içeriği sayesinde iyi bir antioksidandır. Başta E vitamini olmak üzere, A, D, E, K vitaminleri içermektedir. Kan kolesterolü ve kan basıncının düzenlenmesinde yardımcıdır.
KURU BAKLAGİLLER: Kuru baklagillerde bulunan çözünür posa kan kolesterolünü düşürür.